Huidverzorging op maat

Schoonheidsspecialiste Oosterhout NB
Schoonheidssalon Permanent Ontharen IPL
Genomineerd Beauty Award 2015

IPL - Permanent Ontharen

Heb je ook zo’n last van ongewenst haar op je gezicht of op je lichaam? Er zijn meerdere manieren om te ontharen: scheren, harsen, epileren, maar helaas groeien bij meeste methodes de haren weer terug.

Ook zijn er meerdere manieren om permanent te ontharen zoals elektrisch ontharen, Laser of IPL(Intense Pulsed Light). IPL is hier relatief gezien de goedkoopste, minst pijnlijke methode en heeft de miste kans op bijwerkingen.

In mijn praktijk gebruik ik de IPL methode van Plasmalight.

Wat is de Plasmalite?

Plasmalite gebruikt lichtflitsen om haren definitief te verwijderen

Plasmalite gebruikt lichtflitsen om haren definitief te verwijderen. Het apparaat combineert alle voordelen van een laser en de reguliere IPL apparaten. Plasmalite verwijdert haren veilig en effectief zonder de huid binnen te dringen en het is te gebruiken voor alle haartypes welke pigment bevatten.

Wat doet de Plasmalite?

De Plasmalite flits licht op een bepaalde frequentie waardoor de lichtbundel op de juiste diepte de huid in gaat.

Definitief Ontharen IPL Proces

Het licht verwarmt het haarzakje tot 70 graden Celsius waardoor het eiwit gaat stollen. Door het stollen sterft het haarzakje af waardoor er ook geen nieuwe haar meer terug kan groeien.

Voor welke huidskleur en haarkleur is de behandeling geschikt?

Een zwarte haar op een witte huid is het makkelijks te behandelen. Echter in de praktijk is gebleken dat mensen met andere haar- en huidskleuren ook goed te behandelen zijn dus in principe is ieder huidtype en met iedere haarkleur te behandelen, maar er zijn uitzonderingen. Haren moeten melanine hebben om geschikt te zijn voor de behandeling.

Hoe lang duurt een behandeling?

Hoe lang een behandeling duurt hangt af van de oppervlakje van het te ontharen huidgebied.

De kop van het apparaat is 2cm2 groot en moet op ieder oppervlakte van de huid gezet worden waar haren verwijderd dienen te worden. Tussen iedere flits zit 2 à 3 seconde tijd.

Een bovenlip ontharen kost dus ongeveer 30 seconden plus voorbereiding en nabehandeling zal het in totaal 10 á 15 minuten kosten. Een oksel heeft een groter oppervlakte en zal dus langer duren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld hebben de meeste mensen tussen de 5 en 8 behandelingen nodig. Dit heeft te maken met het type haar en de fase waarin de individuele haren zich bevinden.

Je ziet het verschil misschien niet meteen, maar binnen twee tot drie weken na de behandeling zal veel van het behandelde haar verwijderd zijn.

Wat houdt de behandeling in?

Eerst wordt er een verkoelende gel aangebracht op het de behandelen huidoppervlak. Dit is voor de geleiding van het licht en het verkoelen van de huid. Daarna wordt de kop van de Plasmalite over het gebied geleid. Er wordt telkens een korte lichtflits gegeven.

Wat voelt men van de behandeling?

De meeste mensen die een Plasmalite behandeling hebben ervaren een lichte tinteling of kleine speldenprikjes. Dit hangt vooral af van de hoeveelheid haarzakjes die in de huid kapot gemaakt worden.

Heeft de Plasmalite ook bijeffecten?

Het enige wat kan gebeuren is dat de huid rood wordt of dat de huid lichtjes opzwelt. Maar dat geldt alleen voor mensen met een gevoelige huid.

Wat mag wel en niet voor en tussen behandelingen?

Tussen de behandelingen is het niet toegestaan om te epileren of te harsen. Omdat het licht van de Plasmalite dan niet naar het haarzakje geleid kan worden. Scheren mag wel.

Daarnaast mag de huid voor een behandeling niet bloot gesteld worden aan de zon of zonnebank, omdat het effect van de Plasmalite dan sterk afneemt.

Wat moet ik als eerst doen als ik een behandeling wil? 

Wanneer je je aanmeldt voor een Plasmalite behandeling zal je eerst een intakegesprek hebben met een opgeleide specialist om te bespreken wat je exact wilt ontharen en om te beoordelen welke behandeling het beste bij jou en je haartype past.

De prijs hangt af van de wat je precies wilt definitief ontharen. Voor een aantal standaard behandelingen verwijs ik je naar mijn prijslijst, maar grotere oppervlakten doe ik met een vanaf prijs. Deze kan ik je geven na de intake.

De kosten voor een intakegesprek en een proefflits bedragen 20 euro, dit bedrag wordt verrekend met de behandeling als je besluit een behandeling te nemen

2012 - 2022 © Huidverzorging Anyeska van der Horst - Schoonheidssalon in Oosterhout NB
Environ Logo
Maria Galland Logo
Payot Logo
Jane Iredale Logo
Maria Galland Qui,c'est moi
Links
Home
Behandelingen
Acne
Anti-Aging
Microneedling
Merken
Prijslijst
Cadeaubon
Tips
Over
Contact
Lid van
ANBOS Branchorganisatie Schoonheidsverzorging
Branchorganisatie Schoonheidsverzorging
Adres
Huidverzorging Anyeska van der Horst
Slijperijhof 6
4902 DJ Oosterhout, NB
0162 - 420 675
Social media
Volg mij ook op de sociale media
Contact